Bursa’da FETÖ soruşturmasında 55 kişi adliyeye sevk edildi

Bursa’da FETÖ üyesi olduğu iddia edilen 50 polis ve örgütün yönetici konumunda bulunan ve İmam olarak tabir edilen 5 sivil adliyeye sevk edildi.

Bursa’da FETÖ soruşturmasında 55 kişi adliyeye sevk edildi

Bülent CİVANOĞLU / OLAY

 

Bursa İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) emniyet yapılanmasına operasyon düzenlemişti. Operasyonda 50 polis ve örgütün emniyet imamı olarak tabir edilen 5 sivil yöneticisini gözaltına alınmıştı. Toplam 55 kişinin tamamlanan sorgularının ardından sabah yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

 

Bu kişilerin örgüt adına toplantılar düzenlediği, eleman kazandırdığı, maddi yardım topladıkları öğrenildi. Ayrıca birçok polisin cep telefonu ve bilgisayarında FETÖ’nün haberleşme amacıyla kullandığı “BYLOCK” isimli programın bulunduğu tespit edildi. Sanıklar “Terör örgütü üyesi olmak. Terör örgütüne maddi yardım ve eleman temin etmek” suçundan mahkemeye çıkarılacaklar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X