Bursa’da FETÖ’nün ‘eğitim imamı’na 20 yıl hapis cezası istemi

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütünün eğitim imamı olarak gözaltına alınan Cemal Bulut hakkında, 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Bursa’da FETÖ’nün ‘eğitim imamı’na 20 yıl hapis cezası istemi

2014 yılında Kuzey Irak’ta PKK/KCK’nın elebaşlarıyla görüşme yaparak, terör örgütüne sızan polis ve MİT personelinin isim listesini verdiği öne sürülen Bulut, bu suçlamadan İstanbul’da yargılanacak.

Bursa’da geçen ocak ayında, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve bünyesinde 8 eğitim kurumunu barındıran Yeşilırmak Kehkeşan Eğitim İşletmeleri A.Ş.’ye yönelik 7 kenti kapsayan 47 adrese eşzamanlı operasyon yapıldı, 27 kişi gözaltına alındı. Daha sonra bu sayı 56’ya yükseldi. Bu operasyonda, FETÖ’nün eğitim imamı olarak bilinen ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Ocak-Ekim 2014 tarihinde Kuzey Irak’a giderek PKK/KCK yöneticileri görüştüğü tespit edilen ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanan Cemal Bulut, saklandığı İstanbul’da yakalandı.

Yapılan sorgulamasından sonra, Bulut’un, PKK-KCK yöneticileri ile Kandil’de yaptığı görüşmelerde, bilgi almak için terör örgütünün içersine sızan polis ve MİT personelinin isim listesini verdiği öne sürüldü. İfadesi alındıktan sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Bulut, kendisine yöneltilen, “Kuzey Irak’a gidip görüşme yaptınız mı” sorusuna, “İftira bunlar” diyerek cevap verdi.

Aralarında, Cemal Bulut’unda bulunduğu 19’u tutuklu 56 sanık hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Cemal Bulut’un, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve bünyesinde 8 özel eğitim kurumu bulunan Yeşilırmak Kehkeşan Eğitim İşletmeleri A.Ş’ye bünyesindeki dershanelerde 2006 ile 2008 yılları arasında yöneticilik yaptığı belirtildi. Bulut’u Kuzey Irak imamı Talip Büyük ile irtibatlı olduğu bilgisine de yer verilen iddianamede, Bank Asya’yı kurtarmak için buraya para yatıran Bulut’un, örgüte bağlı birçok şirkette görev aldığı öne sürüldü.

O SUÇTAN İSTANBUL’DA YARGILANACAK

Hakkında, silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve ‘terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçlarından toplam 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Cemal Bulut’un, Kandil’de, PKK/KCK yöneticileri ile yaptığı ve bilgi almak için örgüt içersine sızan polis ile MİT görevlilerinin isimlerini verdiği iddiasıyla ilgili İstanbul’da yargılanacağı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X