Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da fidan üretiminde kritik denetim

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, mavi sertifikalı fidan üretimi kapsamında damızlık parsellerde denetimlerini sıklaştırdı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, mavi sertifikalı fidan üretimi

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, mavi sertifikalı fidan üretiminde kullanılan anaç ve üretim materyallerinin bulunduğu damızlık parsellerde kontrol çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda yeni tesis edilen parsellerde incelemeler yapılırken, yaprak numuneleri de laboratuvar analizleri için alındı. Çalışmalar, 5553 Sayılı Tohumculuk Kanunu ile Meyve Fidanı ve Üretim Materyali Sertifikasyonu ve Pazarlaması Yönetmeliği çerçevesinde yürütülüyor.

Denetimlerde yeni kurulan 3 No’lu damızlık parsellerde çeşit tespiti yapılırken, dikim raporu ve kroki hazırlanması, damızlık bitkilerin plakalanması ve sayım işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca karantina etmenlerinin yayılmasını önlemek amacıyla izolasyon mesafeleri ve konukçu bitki kontrolleri de denetlendi.

Önceden kurulan damızlık parsellerde de zararlı karantina etmenlerine yönelik incelemeler yapılırken, gerekli görülen alanlardan alınan yaprak numuneleri analiz edilmek üzere Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi.

İl Müdürlüğü, mavi sertifikalı ve virüsten ari fidan üretiminin güvenli şekilde devam etmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.


Avatar Seç KAPAT
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gülhanım Karasu İlkokulu'nda düzenlenen karne
Sıradaki Haber Başkan Oktay Yılmaz, miniklerin karne heyecanına ortak oldu