Bursa’da geçen bir vampir hikâyesi

Bursa’da yaşayan Adnan Yılmaz, ilk kitabı “Kosta” ile ilginç bir vampir hikayesi sunuyor okura. Yılmaz, “Hayal gücüm doğrultusunda yazmaya başladım ve sonunda ortaya böyle bir eser çıkardım” diyor.

Bursa’da geçen bir vampir hikâyesi

DİLEK ATLI

 

Ludogorie Vampirleri Serisi’nin ilk kitabı “Kosta Geri Dönüş”, Gece Kitaplığı’ndan çıktı. Serinin yaratıcısı Adnan Yılmaz, sorularımızı yanıtladı.

 

• Doğu ve Batı medeniyeti arasında kurulan tarihi ve fantastik bir kurguyu temal alan kitabın ana temasını aktarır mısınız?

 

400 yaşında ve sürgünde olan bir vampirin eski topraklarına geri dönüş çabasını anlatan; aşk, ihanet, macera ve heyecan dolu hikâyesi diyebiliriz. 

 

• Mistik öğeler taşıyan bir serüveni kaleme almak nasıl bir yazım süreci geçirmenizi sağladı?

 

Hayal ürünü (fantastik) bir kitap yazmak, mistik öğeleri de beraberinde getiriyor elbette. Eski Mısır ve Osmanlı döneminin mistik eserleri, fantastik bir hikâyenin geçtiği mekânlara ilham kaynağı oluşturdu. Sonrasında ortaya “Kosta” çıktı.

 

TOLKİEN VE MEYER

• Tarihi imgeler ve olayların yanı sıra, coğrafi ve mimari bilgiler de hikâyede kendini gösteriyor. Buradan yola çıkarak, yazım için nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz? Fantastik bir hikâyeyi kaleme alma fikri nasıl doğdu?

 

Herhangi bir hazırlık sürecim olmadı. Ülkemiz tarih ve coğrafya açısından hayli zengin. Bu açıdan şanslıyız. Kitabın yurtdışında geçen bölümleri ise gidip gördüğüm yerler. Buralarda edindiğim bilgileri fantastik bir hikaye ile birleştirerek bu eseri ortaya çıkardım. Eşimle evde televizyonda Alacakaranlık serisini izlerken bir anda gelişti. ‘Bu tarzda bir kitap yazacağım’ dedim. Ertesi gün bilgisayarımın başına geçip yazmaya başladım, sonrası kendiliğinden gelişti. J.R.R Tolkien ve Stephenie Meyer’in kitaplarını severek okurdum. Tolkien’in kafasında yarattığı muhteşem dünyadan çok etkilenmiştim. Stepehenie Meyer’in yarattığı karakterler de dünyada pek çok insanın ilgisini çektiği gibi benim de hayal dünyamı zorladı. 

 

• Fantastik öğeler taşıyan bir kitap yazmak hangi sorumlulukları ve nasıl bir düşünsel yolculuğunu beraberinde getiriyor?

 

İnsanların hayal gücüyle alakalı bir durum aslında. Herkes hayal gücü doğrultusunda hedefler koyar ve ulaşmaya çalışır. Kendimde bunu denedim. Hayal gücüm doğrultusunda yazmaya başladım ve sonunda ortaya bir eser çıkardım.

 

• Mısır, Bulgaristan, Fransa gibi ülkeleri de içine alan hikâyede İstanbul ve Bursa da var. Bu bakımdan değerlendirecek olursak, bir vampir serisinde ilk defa Bursa adı geçiyor demek mümkün mü? Bursa ve diğer kentler kitapta ne kadar var?

 

Benim bildiğim kadarıyla içinde Bursa şehrinin de geçtiği ilk vampir hikâyesi. İlk kitap genellikle Mısır’da Kahire, Türkiye’de İstanbul ve Bursa’da geçiyor. İkincisi ise daha çok Kapadokya, İstanbul, Fransa ve Bulgaristan’ da geçecek.

 

İKİNCİ KİTAP HAZIRLIĞI

• Ludogorie Vampirleri Serisi’nin diğer kitapları hakkında ipucu verebilir misiniz? İkinci kitabı ne zaman yayımlamayı düşünüyorsunuz?

 

Olayların geçeceği şehirler hakkında biraz ipucu vermiş oldum zaten. İkinci kitapta hikâye daha da derinleşerek ilerliyor. İlk büyük savaş yaşanıyor. Kosta hedefleri doğrultusunda bazı kayıplar ve sıkıntılarla ilerlemeye devam ediyor. Sanırım bu kadar yeterli. Gerisini okuyuculara bırakıyorum. Bir değişiklik olmazsa serinin ikinci kitabı 6 ay içinde raflarda yerini almış olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X