Bursa’da gelenek sürüyor

Osmangazi Belediyesi tarafından, Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen 11. Rahvan At Yarışları, izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Bursa’da gelenek sürüyor

Bursa’da geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları Yunuseli’de gerçekleştirildi. Yarışlara yediden yetmişe çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Şehitler için yapılan saygı duruşu ve dualarla başlayan etkinlik, tüm atların katıldığı fetih koşusu ile start alırken Osmanlı döneminden kalma koşu geleneğini günümüze taşıdı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 200 at, birincilik için kıyasıya mücadele etti. Bursa Rahvan Atçılar Derneği Başkanı İhsan Gür, geleneksel olarak düzenlenen yarışların 11.’sini yaptıklarını dile getirerek, “İlk yaptığımız sene 30 tane rahvan atı zor toplamıştık. Şimdi 200’ün üzerinde at katılıyor. Her geçen yıl meraklıları daha da çoğalmaktadır. Bu atlar ecdadımızın yadigarı. Türkler bu atlarla 3 kıtaya sahip olmuş. Bu atlar, binicisini kahve içme rahatlığında sırtında taşır. Dörtnal gibi zıplatmaz” dedi. Yarışların 11 kategoride yapıldığını ve dereceye girenlere para ödülü verildiğini söyleyen Gür, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yarışlara verdikleri destek için teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X