Bursa’da geri dönüşüm hamlesi

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin ‘Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakalım’ sloganıyla başlattığı proje, vatandaşın büyük takdirini topladı.

Bursa’da geri dönüşüm hamlesi

Osmangazi Belediyesi’nin yetki verdiği temizlik işçileri, kamyonet tipi araçlarıyla haftanın belirli günleri mahallelerde anons yaparak atık topluyor. Ev ve iş yerlerinin kapısından toplanan atıklar, çözünebilir çöp poşetlerine konulup araçlara yükleniyor. Sabah erken saatte başlayan bu hizmet akşama kadar devam ediyor.

Mahalleleri dolaşan araçtan, “Sayın halkımıza duyurulur, belediyemizin geri dönüşüm projesine katılımlarınızı bekliyoruz. Kağıt, karton, cam ve plastik atıklarınız için bugün toplama günüdür. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakalım” şeklinde anons yapılıyor.

İlginin büyük olduğu bu hizmet mahalle sakinlerinden tam not aldı. Bu gibi uygulamaların artırılması gerektiğini belirten mahalleli, “Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunabilmemiz için geri dönüşüm oldukça önemli” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X