Bursa’da görülmemiş festival: Yönderfest

Bursa Yönder Okulları, iki gün süren bir festival gerçekleştirerek Bursa’yı salladı. Üç bin kişinin katıldığı festival renkli anlara sahne oldu.

Bursa’da görülmemiş festival: Yönderfest

Hasanağa Barajının kenarında Bursa halkının katılımı ile yüzlerce çadırın kurulduğu alanda iki gün boyunca, sihirbaz gösterileri, animasyonlar, etkinlik atölyeleri, dans gösterileri, yarışmalar, açık hava sineması, gece oryantiringi, teleskoplarla gece gözlemleri gerçekleştirdi. Bursa Yönder Okulları ailelerin çocukları ile beraber teknolojiden uzak, doğa ile iç içe keyifli bir hafta sonu geçirmesine vesile oldular.

İlk mezunlarını veren Bursa Yönder Okulları 8. Sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenini de festival kapsamında gerçekleştirdi. Mezuniyet sonrası sahneye çıkan Bursa’lı müzik grubu ‘DenDen’ gerçekleştirdiği performans ile izleyenleri hayran bıraktı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Okul Müdürü Dilek Gül Güleryüz, gece kampı ile birleştirilmiş bu festival için, Yönder Okulları olarak Bursa’da bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtirken, Mezun verdikleri öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel anlamda üst düzey becerilerle donanmış, dürüst başarı, dürüst insan düsturu ile yetişmiş olduklarını; Yönder felesefesi ile yetişmiş bu bireylerin Türkiye’yi aydınlatacağını belirtti.

Okul Birincisi Mert Cengiz mezuniyet kütüğüne adını çaktıktan sonra verilen plaketi alırken, ‘Bu plaket yalnızca benim değil, hep birlikte emek verdiğimiz tüm arkadaşlarımın.’ diyerek plaketi tüm arkadaşları ile beraber teslim aldı.

Bursa halkına açık olan festival iki gün ve gece boyunca katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X