Bursa’da gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi

Bursa polisi 4 gün önce, HDP, ESP, DBP. yöneticilerinin bulunduğu 29 kişiyi yasa dışı PKK ve Marksist Leninist Kominist Parti (MLKP) örgüt üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına almıştı. Emniyette sorguları tamamlanan sanıklar sabah saatlerinde adliyeye

Bursa’da gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi

Bülent CİVANOĞLU/OLAY

 

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 4 gün önce safak operasyonu ile yasa dışı  PKK ve MLKP üyesi olduğu iddia edilen 29 kişiyi gözaltına almıştı. Yapılan operasyonda Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Parti Meclisi Üyesi Nadiye Gürbüz, Osmangazi İlçe Başkanı, Azat İmal, Yıldırım İlçe Başkanı Mehmet Kocaman, Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı, (DBP), Recep Kuru, Nilüfer İlçe Başkanı  Seyfettin Havuz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İl Başkanı Birol Göçmen, Avukatlar Cahit Kırkazak ve Engin Yalçın”ın aralarında bulunduğu 29 kişiyi yakalanmıştı. 

 

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlar ve örgütsel dokunmalara el koyulmuştu  “Terör örgütü üyesi olmak. Örgütte maddi yardım sağlamak ve propagandasını yapmak” suçundan gözaltında tutulan 29 kişiden emniyette işlemleri tamamlanan 15 kişi sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye getirilirken slogan atmak isteyince kısa süren bir gerginlik yaşandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X