Bursa’da hakeme protesto maçı tatil ettirdi

Bursa’da, Kemerçeşme Kanaryaspor ile Cihanspor arasındaki 1. Amatör Lig maçı, Kemerçeşme Kanaryasporlu oyuncuların 1. dakikadaki protestosu nedeniyle tatil edildi.

Bursa’da hakeme protesto maçı tatil ettirdi

Bursa 1. Amatör Lig 2.Grup’ta 15. hafta maçında Kemerçeşme Kanaryaspor ile Cihanspor takımları Şahin Başol Tesisleri’nde karşı karşıya geldi.

Onur Elçin, Mert Çetinkaya ve Taşkın Öz hakem üçlüsünün yöneteceği karşılaşma öncesindeki seremonide, Cihansporlu oyuncular hakemlerle tokalaşırken, Kemerçeşme Kanaryaspor oyuncuları hakemlerin elini sıkmadı.

Hakem Onur Elçin’in başlama düdüğünün ardından Kemerçeşme Kanaryasporlu futbolcular bulundukları yerde hareket etmeden bir elleriyle hakemi gösterirken, diğer ellerinin işaret parmaklarını havaya kaldırdı.

Rakip Cihansporlu oyuncuların alkışla, taraftarların da tezahüratlarla destek verdikleri protestonun sürmesi üzerine hakem Onur Elçin, maçı tatil ederek yardımcılarıyla soyunma odasına gitti.

Başkan Kaynak: “Adaletin kutsiyetini anlatmaya çalışıyoruz”

Hakemin maçı tatil etmesinin ardından sahaya giren Kemerçeşme Kanaryaspor Kulübü Başkanı Kadir Kaynak, oyuncuları da arkasına alarak yaptığı açıklamada, yıllarca sporun kardeşlik ve barışa hizmet ettiğinin söylendiğini, kendilerinin de buna inandıklarını belirtti.

Hayatın her alanında olduğu gibi toplumsal barışın yaslandığı olgulardan birinin de adalet olduğunu vurgulayan Kaynak, “Sosyal hayatın her alanında olduğu gibi sporda da adalet en değerli kavramlardandır. Adaletin kutsiyetini anlatmaya çalışıyoruz. Görüyoruz ki sporda adaletin kutsiyetine inanmayanlar var. Verdikleri taraflı kararlarla futbolseverlerin şiddet duygularını tahrik eden hakemler sayesinde sporun kardeşlik olmaktan çıktığını gözlüyoruz.” diye konuştu.

Kaynak, son haftalarda hakem hatalarından dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek ve tepkilerini dile getirmek adına böyle bir protesto gerçekleştirdiklerini, bunun Türk spor kamuoyu tarafından dikkate alınacağına inandığını belirtti.

Açıklamanın ardından iki takım oyuncuları da soyunma odasına gitti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X