Bursa’da hakim adaşını öldüren sanığı affetmedi

Bursa’nın İznik İlçesi’nde, 45 yaşındaki Mustafa Öztürk’ü öldürüp, kardeşi 35 yaşındaki Özgür Öztürk’ü yaraladığı suçlamasıyla yargılanan Ayhan Yıldız, maktul ile aynı ad ve soyadı taşıyan Mahkeme Başkanı Mustafa Öztürk tarafından 16 yıl 6 ay hapis cezası

Bursa’da hakim adaşını öldüren sanığı affetmedi

İznik’e bağlı Yenişerefiye Köyü’nde üç yıl önce işlenen cinayette Ayhan Yıldız, düğünde aralarında çıkan tartışma nedeniyle akrabası Mustafa Öztürk’ü tabancayla öldürüp, kardeşi Özgür Öztürk’ü bacaklarından yaraladı. Daha sonra yakalanıp tutuklanan Ayhan Yıldız hakkında Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Adam öldürmek’ ve ‘Adam Yaralamak’ suçlarından dava açıldı. 

Karar aşamasına gelen yargılama sonunda tutuklu sanık Ayhan Yıldız, Mahkeme Başkanı Mustafa Öztürk tarafından, “Adam öldürmek suçundan 13 yıl 4 ay, “Adam Yaralamak” suçundan 1 yıl 11 ay ve ruhsatsız Silah Bulundurmak suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Duruşma sonunda açıklama yapan Ayhan Yıldız’ının Avukatı Günal Şahin, müvekkilinin cinayeti meşru müdafaa kapsamında işlediğini belirtip, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X