Bursa’da havaya zehir kusan 5 bin bacaya dev gözaltı

Sanayisiz kalkınmak mümkün değil. Kalkınırken, insana ve doğaya da saygılı olmak, her türlü canlı yaşamına zarar vermemek gerekiyor.Sanayisiz kalkınmak mümkün değil. Kalkınırken, insana ve doğaya da saygılı olmak, her türlü canlı yaşamına zarar vermemek gerekiyor. Bursa bir tekstil kenti. Şehrimizde 100’lerce sanayi tesisi var. Hepsi ülke ve kent ekonomisine katma değer sağlıyor. Buralarda on binlerce hemşerimiz evine ekmek götürüyor. İhracatla ülkemize döviz kazandırıyor.Ancak bunu yaparken insan sağlığının da hiçe sayılmaması şart. Toprak, su ve havayı korumak gerekiyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa’da havaya zehir kusan 5 bin bacaya dev gözaltı
HABERİ PAYLAŞ

Bu minvalde;

Bursa İl Mahalli Çevre Kurulu geçtiğimiz yıl bir karar alıyor.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren özellikle polyester kumaş ya da türevleri kullanılarak ön fikse yapan RAM makinelerinden kaynaklı -emisyonların engellenmesi için filtre zorunluluğu getiriyor.

Kurul buna ilave olarak da yine aynı sektörde faaliyet gösteren pamuklu, polyester, viskon vb. tüm iplik türleri ve ısı yayarak emisyon çıkışı sağlayan makina bacalarından dumanla birlikte havaya atılan yağ vb. kirleticilerin yüzde 90 verimle çalışan filtreden geçirilmesine hükmediyor.

Kurul, bacalara o filtrelerin takılması için de firmalara 5 Temmuz 2021 tarihine kadar süre tanıyor.

İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısına BTSO adına katılan, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre Komisyonu Başakanı olarak da görev yapmış Mihrimah Kocabıyık şerh düşüyor.

BTSO o toplantıda filtre zorunluluğu için kademeli geçiş öneriyor.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X