Bursa’da hayırseverden örnek davranış!

Bursa’da seyyar ayakkabı boyacılığıyla geçimini sağlayan Şaban Toprak, kutsal topraklara gitmek için kumbarada para biriktirirken, tanıştığı bir hayırsever Toprak’a umre hediye etti.

Bursa’da hayırseverden örnek davranış!

9 senedir Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği”nin (BESOB) kapısında ayakkabı boyayan, 48 yaşındaki işçi emeklisi Şaban Toprak, Bursa Nalburlar Odası’nın dağıttığı umre kumbaralarından kendisi ve çocukları için birer tane aldı. 

Kazandığı paralardan 10 kuruşları buraya atarak umre parası biriktirmeye çalışan Toprak’la çevresindekiler alay etmeye başladı. Ancak bir gün ayakkabısını boyayıp tanıştığı hayırsever bir vatandaş, Toprak’ın umreye gitmek istediğini ve bunun için gösterdiği çabayı öğrendiğinde ona umre hediye etmek istedi. Toprak umre parasını elden almayı geri çevirince, hayırsever vatandaş bu sefer en kısa sürede Toprak’ı göndermeye söz verdi.

Kutsal topraklara her zaman çok gitmek istediğini ancak imkanının olmadığını söyleyen Şaban Toprak, “Buradan geçen vatandaşlar bana “hacı abi, hacı abi” diye sesleniyorlar. “Hacca gittin mi” diye soranlar çok oluyor. Ben de ‘nasip olmadı, inşallah olur’ diyordum. İnsan niyetine girince tarafını belli edince Rabbim gönderiyor. İyi niyet olunca Allah yardım ediyor. Yoksa 10 kuruşlarla ben bu parayı biriktiremezdim.” diye konuştu.

Şaban Toprak, Mekke ve Medine’ye bayramdan sonraki ilk kafile ile hareket edecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X