Bursa Yenişehir’de Hayvan Refahı Eğitimi Programı düzenlendi

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından Yenişehir’de, büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapan yetiştiricilere Sürücü, Bakıcı ve Nakliyeci Tip1 Yeterlilik Belgesi eğitimi verildi.

Bursa Yenişehir’de Hayvan Refahı Eğitimi Programı düzenlendi

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yenişehir Celepler Derneği ile çevre ilçelerden gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapan yetiştiricilere Yenişehir Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Sürücü, Bakıcı ve Nakliyeci Tip1 Yeterlilik Belgesi eğitimi verildi.

Bakanlığın “Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği” gereği canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına, “ Sürücü/Bakıcı Yeterlilik Belgesi”, hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere “ Nakliyeci Yetki Belgesi” alma zorunluluğu getirildi.

Bu kapsamda yeterlilik ve nakliyeci yetki belgesi almak isteyenler Bursa İl Müdürlüğü’ne başvurularını yaparak eğitime ve sınava tabi tutuldu.

Eğitimde, hayvan nakline ilişkin genel şartlar ve nakliye sırasında bulundurulması gereken belgeler, nakil sırasında uyulması gereken teknik kurallar ve nakil araçlarına ilişkin unsurlar, hayvan fizyolojisi ve özellikle su içme ve beslenme ihtiyaçları, hayvan davranışı ve stres kavramı ve sürücü davranışlarının nakledilen hayvanların refahı ve et kalitesine etkisi konularında bilgiler verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X