Bursa’da HDP Nevruzu

HDP’nin Bursa’da düzenlediği Nevruz etkinliği, terör örgütü PKK’nın propagandasına dönüştü.

Bursa’da HDP Nevruzu

SEYİT GÜNDOĞAN

Önceki yıllara göre daha kalabalık bir grubun toplandığı meydanda yine Öcalan posterleri açıldı, ‘Biji Apo’ sloganları atıldı. Yerel sanatçıların söylediği şarkı ve türkülerle halay çeken grup, hep bir ağızdan İmralı’ya selam göndererek ‘Öcalan için özgürlük’ istedi. 

Gökdere Meydanı’ndaki kutlamalarda konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 2015 Nevruz’nun çözüm süreci nedeniyle en önemli Nevruz olduğunu belirterek, “Hep birlikte bu topraklarda barışı egemen kılacağız. Bu yolun sonunda bütün zindanların kapıları açılacak. Hepimizin beklediği o büyük gün, Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan gelip Bursa’dan sefere çıkarak Diyarbakır’da halkıyla buluştuğu gün olacaktır” diye konuştu.

HÜKÜMETE MEYDAN OKUDU

21 Mart’ta bütün Türkiye’nin yüreğinin Diyarbakır’da attığını savunan Zozani, “Biz Öcalan’ın mesajını emir olarak kabul ediyoruz. Bu emiri yerine getirmek, barışı sağlamak, demokrasiyi bu topraklarda egemen kılmak için çalışacağız. Bizler barış ve demokraside ısrarcıyız ve samimiyiz. Hükümet de bu konuda samimiyse bir an evvel Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonu’nu önümüzdeki hafta kursun, PKK da bir sonraki hafta kongresinin tarihini deklere edecektir, buna inanıyoruz. Samimiyseniz hodri meydan. İş Ankara’da biter, top şimdi Ankara’da” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X