Bursa’da HDP’li gruba müdahale

Bursa’da, eş başkanlar ile bazı milletvekillerinin tutuklanmalarını protesto etmek isteyen HDP’li grup, izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak istedi. Polis ekiplerinin uyarılarına taşla karşılık veren gruba, polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdaha

Bursa’da HDP’li gruba müdahale

HAKAN GÖNÜL / OLAY

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’nde yaklaşık 150 kişilik HDP’li grup, eş başkanlar ile bazı milletvekillerinin tutuklanmalarını protesto etmek için izinsiz yürüyüş ve gösteri yapmak istedi.

Ara sokaklarda buluşan 150 kişilik grup, sloganlar atarak pazar alanına yürümeye çalıştı. Bu sırada polis ekipleri, gösterinin izinsiz olduğunu ve yürüyüşü sonlandırmalarını söyledi.

Gruptakiler uyarılara rağmen yürüyüşüne devam edip, polise taş attı. 

TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZI İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kendilerine taş atan göstericilere TOMA tazyikli su sıkarak müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler burada taş atmaya devam etti. Çevik kuvvet ekipleri ise ara sokaklara kaçan göstericilere biber gazı ile karşılık verdi.

Öte yandan bir şüpheli apartmanın çatısından çevik kuvvet ekiplerinin üzerine tuğla ve mermer fırlattı.

1 çevik kuvvet personeli bacağından yaralandı.

ZIRHLI ARAÇLAR SOKAK ARALARINA GİRDİ 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, zırhlı araçlarla sokak aralarına girerek göstericiler tarafından kurulan barikatları yıkarak kapatılan yolları açtı. Ayrıca boş arazi ve kullanılmayan binalar içerisinde projektörler ile arama-tarama yapıldı.

Müdahale sırasında polis ekiplerine taş atan 6 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekiplerinin bölgedeki bekleyişi devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X