Bursa’da heyelan iki mahalleyi tehdit ediyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yüksek kesimlerde yoğun kar lodosla birlikte eriyince sele dönüştü. Bu sel de iki mahallede heyelana sebep oldu. Konurlar ve Muratbey Mahalleleri’nde yaşanan heyelan evleri ve sakinlerini tehdit ediyor.

Bursa’da heyelan iki mahalleyi tehdit ediyor

Ocak ayı ortalarında yaşanan yoğun kar yağışının ardından karların erimesiyle birlikte İnegöl’e bağlı Konurlar mahallesinin giriş ve çıkış yolunda toprak kayması meydana geldi. Kısa bir süre önce yaşanan toprak kayması sonucunda Konurlar mahallesinin İnegöl ile bağlantı yolunun yarısı, Konurlar ile Bahariye mahallesini birbirine bağlayan mahallenin çıkışında ise toprak kayması sonucunda yol tamamen kapandı.

BAĞ EVİ TEHLİKEDE

Konurlar Mahallesi’nin çıkışında Kocaeniş bölgesinde yolun yaklaşık 50 metre uzunluğundaki kısmında toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının devam etmesi halinde yolun altında bulunan evin tehlikede olduğu bildirildi. Toprak kaymasının zaman zaman ilerlemesi bağevini tehlikeye sokuyor.

Konurlar Mahallesi Muhtarının haber vermesi üzerine Büyükşehir Belediyesi iş makineleri köyün çıkışındaki kapanan yolun açılması ve heyelanın önlenmesi için çalışma başlattı. Konurlar Mahallesi Muhtar Azası Kemalettin Ayaz, “Toprak üzerindeki ve dağlık bölgedeki karın erimesiyle beraber geçtiğimiz günlerde köyümüzün çeşitli bölgelerinde toprak kayması yaşandı. Köyümüzün girişindeki yolun bir kısmı toprak kayması nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yolun sağlam kalan kısmından araçlarımız geçmekte zorluk çekiyor. Kısa sürede önlem alınmazsa yolun tamamı çökebilir, bağlantımız tamamen kopabilir” dedi.

Konurlar Mahallesinin, Bahariye Mahallesine bağlanan Kocaeniş mevkiinde de toprak kayması yaşandığını aktaran Ayaz, “Köyümüzün çıkışında oldukça büyük alanda toprak kayması oldu. Köyün çıkış yolu kapandı. Bu kısım da kayma zaman zaman devam ediyor. Konuyu İnegöl Belediyesine aktardık. Gerekli çalışmalar burada başladı. Toprak kayması devam ederse, bağevi altında kalabilir” diye konuştu.

 

KONURLAR’DAKİ TOPRAK KAYMASI MURATBEY’İ DE TEHDİT EDİYOR

Öte yandan, Konurlar Mahallesinin giriş mevkiinde üç noktada yaşanan toprak kayması ise köyün hemen altında bulunan Muratbey Mahallesindeki evleri de tehdit ediyor. Mahallenin Değirmenlik mevkiinde yaşanan yaklaşık 50 metre genişliğindeki toprak kaymasının devam etmesi halinde Muratbey Mahallesinde bulunan 8 evinin boşaltılmasının isteneceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X