Bursa’da hıdrellez coşkusu

Kestel Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği ve muhtarlığın düzenlediği geleneksel Hıdrellez Şenliği gerçekleştirildi.

Bursa’da hıdrellez coşkusu

OSMAN GÜNEŞ-CEMAL KIRGIZ

 

Etkinliklerinde, Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği tarafından açma, cevizli lokum, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu. Kutlamalar Fatma Yetiş konseri ile sürdü. Hıdrellez Şenliği’nde konuşan Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Sermin Cakalıoğlu, ‘Hıdrellez kentselleşme ile unutulan bir kutlamamız. Bunun hatırlatılması ve yayılması için gençlerimize bu geleneğimizi öğretmek için her yıl geleneksel olarak kutluyoruz. Kadınlar derneği olarak yöremizin tatlarını köy kadınlarımızın ellerinden yaparak derneğimizde sunuyoruz’ dedi.

GEMLİK’TEKİ KUTLAMALAR…

Gemlik Şahinyurdu Mahallesi’ndeki Hıdrellez kutlamaları da şölene dönüştü. Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen Hıdrellez Şenlikleri’ne Mehteran gösterisi de renk kattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’ın da katıldığı Şahinyurdu Geleneksel Hıdrellez Şenliği’nde, etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı dağıtıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ayrıca Gemlik Roman Kültürü Araştırma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Kahvaltılı Hıdrellez etkinliği, sazlı sözlü kutlamaya dönüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X