Bursa’da hız sınırına düzenleme

Yollarda trafik polisi tarafından konan ve çoğu sürücülere tuzak özelliğindeki yerlere gizlenen radarlar araç kullananlar için en büyük kâbus oluyor.

Bursa’da hız sınırına düzenleme

Son zamanlarda…

Şehir içi yollarda da Mobese kameralarıyla yapılan hız ölçümleri de sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Çünkü, kameranın kaydettiği hız daha sonra postayoluyla eve ceza olarak geliyor. Bu nedenle sürücülerMobese kameralarının olduğu yerlerde de çok dikkat ediyorlar.

Geçen yıl…

Trafik Yasası’nda yapılan değişiklikten sonra, şehir içi hız sınırlamaları için belediyelere yetki verildi. O yetki Bursa’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan ve kısa adıyla UKOME olarak bilinen Ulaşım Koordinasyon Merkezi sorumluluğunda. Büyükşehir Belediye Başkanı ya da Genel Sekreter başkanlığında toplanan kurulda trafik ve Karayolları temsilcileri de yer alıyor.

Komisyon…

Yasanın yetki devrinden sonra geçen yıl yaptığı toplantıda trafik kazalarını azaltmak amacıyla hız limitlerinindüşük tutulmasına devam kararı almıştı.

Şimdi…

Bu karara küçük bir esnetme getirdi. Daha doğrusu, Mudanya Yolu için özel bir düzenleme yaptı.

Çünkü…

Mudanya Yolu’nun bazı yerleri şehirlerarası yol kapsamında 90 kilometre, bazı yerleri şehir içi geçiş kabul edildiği için 70 kilometre kabul ediliyordu. Bu da sürücülerin kafalarının karışmasına ve yazılan cezalar nedeniyle tartışmalar çıkmasına neden oluyordu.

Bu nedenle…

 

UKOME kararıyla Mudanya Yolu’nun Bademli Kavşağı ile eski Siemens fabrikasının önündeki kavşak arası bölümünde hız limiti 80.2 kilometre olarak belirlendi.

Hız limitinin yüzde 10 tutarında aşımı müsamaha kabul edildiği için, 80.2 kilometrelik limit yüzde 10’luk dilimle birlikte 90.2 kilometre oldu.

Ama…

Bu kadar hassas ölçüm kolay olmayacağı için, sürücülerin 90 kilometreyi geçmemeleri gerekiyor.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X