Bursa’da huzur operasyonu

Bursa İl Emniyet Müdürü Osman AK’ın göreve geldiği günden bugüne, istikrarlı olarak yürüttüğü operasyonlar gece gündüz devam ediyor.

Bursa’da huzur operasyonu

Hakan GÖNÜL

Bursa Asayiş şube ve Narkotik Şube ekipleri tarafından yapılan uygulama ve operasyonu Osman Ak bizzat kendi yönetti. Yapılan operasyon gündüz olması sebebi ile baskın yapılan mahallelerde halkın meraklı bakışları arasında gerçekleşti. Okulların açılmasına yakın arttırılan ahlak ve uyuşturucu operasyonları ve uygulamaları polis memurlarının yoğun mesaisi hız kesmeden devam ediyor. Yunus timlerinin ve Uyuşturucu şube ekiplerinin motorize ve yaya timler olarak sayısını arttırarak öncelik okul önleri ve mahalleler olurken yol uygulamalarında ise trafik şubeye bağlı ekiplerde araçlar üzerinde sıkı denetime başladı. Çalışmaların yedi yirmi dört devam edeceği bildirilirken ilimizdeki uyuşturucu ve Ahlak konularının tamamen bitirilmesi hedef gösterilmektedir.

O MAHALLELER ARTIK DAHA GÜVENLİ

Bursa’nın Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde bulunan, Arabayatağı, Hacivat, ulus, demetevler, çukurca, meydancık, incirli mahallerinde gerçekleşen operasyonda 500 polis görev aldı. Ağırlıklı olarak okulların açılmasına kısa bir süre kala okul önlerinde bulunan cadde ve sokaklarda trafik ve kimlik uygulaması yapıldı. Yakın çevrede bulunan önceden izini sürdükleri şüphelilerin evlerine ve dükkânlarına da şok baskın yapılarak gözaltılar gerçekleşti. 400 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. 9 Şahıs göz aranmasından dolayı gözaltına alındı. 3 adet ruhsatsız tabanca ve beraberinde bunlara ait 20 fişek, 3 adet pompalı tüfek, 2 kilo uyuşturucu madde esrar, çalıntı olan bir motosiklet ve otomobil, 7 adet işyerinin ruhsatsız olduğu tespit edilerek tutanak tanzim edildi, 1 adet SLOT diye tabir edilen kumar makinası, 2 adet internet bilgisayarına bağlı kumar makinası, 92 araç sorgusu yapılıp 6 araca 1500 Türk lirası ceza yazılırken bir araç trafikten men edildi.

 Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise bu tarz uygulama ve operasyonların istikrarlı ve sürekli yoğun olarak devam edeceği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X