Bursa’da İblid’de öldürülen siviller için gıyabi cenaze namazı

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, Suriye’nin İdlib şehrindeki kimyasal saldırıda hayatını kaybeden siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Bursa’da İblid’de öldürülen siviller için gıyabi cenaze namazı

Rejim uçaklarının dün Suriye’nin İdlib şehrindeki Şeyh Hanun bölgesine düzenlediği kimyasal silahlı saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 125 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılarda ölen siviller için Uludağ Üniversitesi’ndeki öğrencileri toplulukları, kampüs içindeki camide öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından hayatını kaybeden siviller için dualar okundu.

Gıyabi cenaze namazını düzenleyen öğrencilerden tıp fakültesinde okuyan Şamil Çelik, yapılan saldırıları kınadıkları belirterek, “Onlar tuzak kurdu, Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Suriye’de gerçekleşen bütün zulümlerin Allah’ın izniyle son bulacağını düşünüyoruz. Sadece ahirette değil, bu dünyada da karşılığını almamız gerekiyor. Allah sabredenlerle beraberdir. Biz sabredelim, gerekeni yapalım. İnşallah bütün İslam coğrafyası kurtulacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X