Bursa’da ihalelere neden katılım yok!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın dikkat çeken sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da ihalelere neden katılım yok!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü idi. Arayıp soran, gelip tebrik eden, mesaj gönderen herkese teşekkür ediyoruz. Eksik olmasın Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz da dün Olay Medya’da bu özel gün için konuğumuzdu.

Başkan günümüzü kutlamak için ayağımıza gelmişken kendisine sorular da yönelttik.

Belediyelerin işleri zorlaştı. İller Bankası paylarımız azaltıldı. Büyükşehir’e bağlı ilçeler olarak gelir kalemlerimizin büyük bölümü elimizden alındı. Belediyelerin gücü zayıflatıldı” dedi.

Sorunlarının çözümü için Türkiye’nin ekonomisinin düzelmesinin şart olduğunun altını çizen Başkan Türkyılmaz şöyle devam etti:

Örneğin; İller Bankası’ndan nüfus başına aldığımız payların yüzde 47’sini altyapı yatırımları için Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıyorlar. Tahsilatlarımız da çıkan imar barışı ve vergi aflarından dolayı düştü. Sadece imar barışından Mudanya Belediyesi olarak 100 milyon liralık bir kaybımız söz konusu. Çünkü; kestiğimiz imar cezalarının hepsi iptal oldu. Vergi affı da böyle. Af çıkacağı beklentisiyle mükellef vergisini ödemiyor.”

Türkyılmaz’ın yakınmaları trafik düzenlemesiyle de devam etti. Hazırladıkları trafik planının önce beğenilmediğini sonra aynısının açıklandığını söyledi.

Türkyılmaz ayrıca, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihalelere katılımcı bulamadıklarını da dile getirdi.

Türkyılmaz, “İhale yapmakta zorlanıyoruz. Her şeyden önce ülkemizde ekonominin düzelmesi gerekiyor. Soğuk hava depomuzu dört kez ihaleye çıkardık katılan olmadı. Keza, yüzme havuzunun üstünü kapatma ihalesine de giren çıkmadı. Bunu da 4 kez ihaleye çıkardık. Her köye birer halı saha ihalelerimize de yüklenici bulamadık. Müteahhitler fiyat değişkenlikleri nedeniyle önünü göremiyor ve ihaleye girmiyorlar. Yoksa, bizim hak ediş ödemelerimiz de bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.

CHP’li Başkan seçimler için bilinen o klasik söylemini tekrarladı. Büyükşehir’in kendi ellerine geçeceğini iddia ettiği meşhur kronometre rakamını şöyle açıkladı:

Bir yıl 2 ay 20 gün kaldı. Hemşerilerimizden biraz daha sabır istiyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni alınca bütün hizmetleri biz yapacağız.”

Başkan Türkyılmaz, 2024’te Büyükşehir Belediyesi’nin partisinin adayının kazanacağını iddia ediyor.

Başkana Mudanya’nın tıkanan planlarını da sorduk.

Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 1/5000’likleri geçen bölgelerin Karacabey sınırına kadar tüm 1/1000 ölçekli imar planlarını hazırladıklarını, 20 kurumdan tek tek görüş aldıklarını, planlama ilke ve mevzuatına uygun bir şekilde imar planlarını bitirdiklerini de aktardı.

Plan konusu açılınca, Başkan Türkyılmaz’a, “Döneminizde Mudanya’da bir metrekare yeni imar alanı açmadığınızı söylemiştiniz, şimdi plan hazırlamakla imara açmış olmayacak mısınız” diye sorduk.

Başkan, “Bunlar 5000’likleri geçmiş bölgeler. Biz yapmasak zaten Büyükşehir kendisi yapacak” diye yanıtladı.

Türkyılmaz, hazırladıkları Güzelyalı İmar Planı’nın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilmesi durumunda, Savcılığa suç duyurusunda bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X