Bursa’da iki asırlık tarih canlanıyor

Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Yerkapı Konağı’nın restorasyonunun ardından sağlık ocağı olarak bölgeye hizmet vereceğini söyledi.

Bursa’da iki asırlık tarih canlanıyor

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını özgün değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yerkapı Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Tarih başkenti Bursa’nın kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan anıtsal yapılarımızı bir bir ayağa kaldırırken bir yandan da Bursa’nın tüm semtlerinde kenti süsleyen sivil mimarlık örneği yapılarını özgün kimlikleriyle buluşturuyoruz. Bu yapılar Bursa’nın en önemli ziynetlerinden…” dedi.

İKİ ASIRLIK TARİH CANLANIYOR

Başkan Altepe, zaman içinde çürüyüp yıkılmış olan eserlerin yeniden değerlendirildiğini anlatarak, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu sivil mimarlık örneği, eski ve ahşap yapılarımızın da ayağa kaldırılması, yeniden canlandırılması ve bulundukları bölgelere güzellik ve değer katması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlardan biri de Sur İçi bölgesi dediğimiz Yerkapı Mahallesi’nde Yerkapı’nın yanında bulunan Yerkapı Konağı… Çift suruyla birlikte Sur İçi bölgesine de bağlanan ve Yerkapı’daki özellikli yapılardan biri olan konak, yaklaşık 200 yılı aşkın bir tarihi değer sahip “diye konuştu.

Yerkapı Konağı’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Konakta şu anda restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları yapılıyor. Bina, orijinaline uygun olarak tekrar burada inşa edilmiş oluyor ve tüm güzellikleriyle de ortaya çıkmaya başladı. Yılbaşına kadar tamamlanıp mahalle halkının büyük talebi olan sağlık ocağı olarak bölgeye hizmet verecek” şeklinde konuştu. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin örnek bir eseri daha vatandaşların hizmetine sunacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X