Bursa’da iki öğrenci sınava alınmadı!

Bursa’da üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmek üzere sınav merkezine nüfus cüzdanı yerine ehliyetle gelen iki öğrenci içeri alınmadı. Sınava alınmayan öğrencilerden Okan Atik, “Sınav için Malta’dan geldim. 30

Bursa’da iki öğrenci sınava alınmadı!

Üniversite yolunda ilk maraton olarak adlandırılan ve yaklaşık 2 milyon adayın katıldığı YGS’ye girmek için  Bursa Cem Sultan İmam Hatip Lisesi’nde gelen Okan Atik, sürücü ehliyetiyle sınava girmek istedi. Ancak nüfus cüzdanı yanında bulunmadığı için sınava alınmayan Atik, isyan etti. Atik, “Bir sene bu sınav için hazırlandım. Malta’dan sınav için geldim. 6 ay Malta’da okudum. Bunun için 30 bin lira eğitim masrafım oldu. Yanımda ehliyetim olduğu halde kabul etmediler. Bir senem ve harcadığım para boşa gitti” diye konuştu.

Sınava gelirken heyecandan kimliğini evde unutan ve sürücü ehliyeti ile sınava girmek isteyen bir başka öğrencinin de sınava alınmaması dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X