Bursa’da ikinci el araç alacaklar dikkat

Kasım ayından bu yana ikinci el piyasasında fiyatların yüzde 10 civarında gerilediğine işaret eden Bursa Oto Galericileri Sitesi Başkanı Altın, araba sahibi olmak isteyenler için şu an tam alım zamanı olduğunu vurguladı.

Bursa’da ikinci el araç alacaklar dikkat

HATİCE DAL

Bursa Oto Galericileri Sitesi Başkanı Şahin Altın, gelecek ay ikinci elde fiyatların yeniden yükseleceğini söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisinin üretime ara vermesi ikinci el otomobil piyasasını da etkiledi. Artan taleple birlikte bazı ikinci el otomobillerin fiyatı sıfır araçlarla aynı değerlere yükseldi. Bursa Oto Galericileri Sitesi Başkanı Şahin Altın, 2020 yılının araç ticareti yapan esnaf açısından güzel geçtiğini ancak kasım ayından itibaren sektörde kriz yaşanmaya başlandığını ifade etti. Kasımdan sonra esnafın iş yapamaz hale geldiğini vurgulayan Altın, ‘’Pandemi dönemini kapsayan 2020’de vatandaş toplu taşıma kullanmak istemediği için borçla da olsa araba satın aldı. Resmi rakamlara göre geçen yıl ikinci el araç satışlarında yüzde 20’lik bir büyüme yaşandı. 2020’de araba üretimi olmadan iller arası araç sirkülasyonuyla durumu kurtardık. Şimdi piyasada araba kalmadı” dedi.

FİYATLAR YENİDEN ARTACAK

Şubat ayından sonra araç fiyatlarında büyük bir artış beklendiğini dile getiren Altın, dolar ve altında yaşanan düşüşün vatandaşı araçların ucuzlayacağı konusunda beklentiye soktuğunu anlattı. Kasımdan sonra 80 bin ila 100 bin liralık araç bandında yüzde 10’luk düşüş gerçekleştiğine dikkati çeken Altın, 80 bin liranın altındaki araçların fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yaşanmadığını belirtti. Şahin Altın, ‘’Araba sahibi olmak isteyenler için şuan tam zamanı. Pandeminin tamamen son bulmasının ardından araba fiyatları daha da artacak. İnsanlar bu dönemde evlere kapandı ve gezmeyi özledi. Salgın sonrası araç almak isteyecekler ve talep artacak. Talep arttığında da fiyatlar yükselecek” diye konuştu.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Sıfır araçlarda yaşanacak ucuzlamanın ikinci el araç piyasasına da olumlu yansıyacağına işaret eden Altın, Covid-19’un Türkiye’ye gelmesinden önce ayda ortalama 10 araç satan galerici esnafının artık siftah bile yapamadığının altını çizdi. Vatandaşları dolandırıcılara karşı da uyaran Altın, şunları kaydetti: ‘’Hastalandığınızda nasıl üfürükçüye değil doktora gidiyorsanız arabaları da bildiğiniz yerden almanız gerekiyor. Bir sorunla karşılaştığınızda karşınızda muhatap olsun. Kesinlikle T.C kimlik numarasına kapora yatırmayın. Aynı şekilde elden de teslim etmeyin. Her şey usulüne göre yapılsın. Dolandırıcılar maalesef her zaman olacak. Vatandaşımız dikkatli olsun.”

İŞTE ARAÇ FİYATLARI

Model Marka Fiyat (TL)

2008 Kia-Rio 66 bin
2009 Peugeot-Bipper 69 bin 900
2005 Renault-Megane2 73 bin
2007 Ford-Focus 85 bin
2015 Fiat-Doblo 99 bin 900
2006 Land Rover-Freelander 104 bin
2012 Volkswagen-Golf 130 bin
2017 Renault-Clio 165 bin
2011 Chevrolet-Captiva 169 bin
2015 Volkswagen-Trendline 175 bin
2008 BMW 210 bin
2017 Toyota 230 bin
2020 Peugeot-3008 365 bin

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X