Bursa’da ilgi uyandıran proje! 3 ay ücretsiz mutlaka gidin…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da ziyarete açılan tarihi yapıyla ilgili izlenimlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da ilgi uyandıran proje! 3 ay ücretsiz mutlaka gidin…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki akşam, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın davetiyle, onarımı tamamlanan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı’nın katılımıyla ziyarete açılan Alacahırka’daki Zindan Kapı Müzesi’ndeydik.

Başkan gündeme, Zindan Kapı’ya ve Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti organizasyonuna ilişkin meslektaşlarımızla sohbet etti.

Samimi ve sıcak bir ortamda geçen buluşmada tarihi surlar üzerindeki Zindan Kapı Müzesi’ni yakından tanıma fırsatı bulduk.

Müzeler Şube Müdürü Nazım Enes Altan’ın mihmandarlığında dolaştığımız Zindan Kapı, çağdaş tasarımla tarihin son derece güzel şekilde harmanlandığı muazzam bir müze mekanına dönüşmüş.

Müzenin onarımını bu konuda Bursa’da isim yapan Sama İnşaat gerçekleştirmiş.

Başkan Aktaş, müzenin en son katından Uludağ yamaçlarındaki evlerin ışıklarını gösterirken, “Buranın manzarasının iyi değerlendirilmesi, konuklara iyi pazarlanması ve satılması gerekiyor. Gerçekten akşam manzarası bambaşka. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacağımız bir proje ile cephe iyileştirmesi planlıyoruz. Bu müzemiz o düzenlemeden sonra diğer müzelerimize göre daha çok ilgi uyandıracaktır” dedi.

Müze üç ay boyunca şimdilik 09.00-17.30 saatleri arasında ücretsiz gezilecek. Daha sonraki biletle girilecek. Burası için özel tur programları planlanıyor. Sanat galerisindeki sergiler de sürekli yenilenecek.

HABERİ PAYLAŞ
6 adet yorum var

6 adet yorum var

  1. Zindan kapı, şu anki hali ile uluslar arası turizm standartlarınin hayli âltında. Sezon öncesi, konuya hakim kişilerin rehberliği olmazsa harcanan onca para ve umulan ilgi çöp olacak. Acı ama gerçek bu !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X