Bursa’da ilginç protesto

Bursa’da geçtiğimiz günlerde protesto için kartal kostümü giyip Tophane surlarının üzerine çıkan, ‘ayı’ olup, zehirli mantara karşı köylüleri uyaran tiyatrocu, bu seferde yerel bir kıyafet giyerek, tarihi mekanların yüksek evlerden dolayı kaybolduğuna dik

Bursa’da ilginç protesto

Geçen ay valiye kızınca şehir merkezindeki tophane surlarına 5 bin liraya diktirdiği kartal kostümü ile çıkan, ardından zehirli mantar uyarısı yapan 52 yaşındaki tiyatrocu Bahtiyar Keskin, bu kez de tarihi mekanlara dikkat çekti. İlginç sanatçı, yöresel kıyafet giyerek, yanındaki pala bıyıklı arkadaşı Ramazan Demirkaya ile sessiz tiyatro oynadı. Tophane surlarını, Orhangazi ve Osmangazi türbelerini ziyaret eden Keskin, Tophane’den Bursa’yı izledi. Burada arkadaşıyla sessiz konuşan Keskin, yüksek binalara dikkat çekti.

Tarihi yerleri incelediğini ifade eden Keskin, “Yeşil Bursamızın bütün belediye başkanları tarihi değerleri ortaya koyup koymadığına bakacağız. Son belediye başkanları, tarihi mekanların görüldüğü gibi ortaya çıkardı. Ben yöresel bir kıyafet giydim. Mantar gibi büyüyen binaların tarihi gölgede bırakıyor. Bu bizim canımızı sıkıyor. Bu binaları, gecekonduları protesto ediyoruz. Bunların 3 katlı olması gerekir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X