Bursa’da ilk 4 ayda bin 678 şirket kuruldu  

Türkiye’nin sanayi ve ticaret merkezi Bursa, yeni girişimlerle ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor. 

Bursa’da ilk 4 ayda bin 678 şirket kuruldu  

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) kayıtlarına göre Bursa’da 2018 yılının yılının ilk 4 ayında bin 678 yeni şirket kuruldu

Bursa, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 21’lik artış yakaladı. Kentte, 495 şirketin kurulduğu ocak ayının ardından şubatta bu rakam 372, martta da 369 olarak kayıtlara geçti. Nisan ayında açılan şirket sayısında ise bir rekor kırıldı.

Geçtiğimiz sene nisanda 334 şirketin kurulduğu Bursa’da bu yılın aynı döneminde ise 442 yeni şirket açıldı.  Yılın ilk 4 ayında 471 firma ise kapanış işlemi gerçekleştirdi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisine yön veren kentlerin başında gelen Bursa’nın gerek üretim gerek ihracat gerekse de istihdam konularında Türkiye’ye rol model olduğunu söyledi. Burkay, Bursa’nın tüm verilerde Türkiye ortalamasından daha yüksek başarılar yakaladığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X