Bursa’da ilk kez ele geçirildi

Zehir tacirlerine göz açtırmayan narkotik polisi, 3 farklı operasyonda 1’i kadın 8 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa’da ilk kez ele geçirildi

Operasyonların ilki Yiğitler Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Polis, yolda yürürken hareketlerinden şüphelendiği R.H.’yi (36) şüphe üzerine durdurdu. Kimliği sorulunca kaçmaya başlayan R.H., kovalamaca sonunda yakalandı. R.H.’nin üzerinden LSD uyuşturucu emdirilmiş 46 adet pul ile 16 gram metamfetamin çıktı. Ayrıca bu kişinin çeşitli suçlardan arandığı anlaşıldı.

Türkiye’de nadir görülen LSD uyuşturucu emdirilmiş pulun Bursa’da ilk kez geçirildiği belirtildi.

Öte yandan, Davutdede de 5 kişi 450 gram bomzai ile yakalanırken, Demirtaşpaşa Mahallesi’ndeki bir evde yapılan aramada da 400 gram metamfetamin bulundu. Polis, bu operasyonla ilgili olarak da iki kişiyi gözaltına aldı. 

Üç operasyonda gözaltına almınan 8 kişi Adliye’ye sevk edildi.

LSD NEDİR?

Çavdarmahmuzu alkaloitlerine, laboratuvar ortamında sentetik maddeler ilave edilerek hazırlanan LSD, kokainden çok daha etkili bir madde. Emildiğinde mukoza yüzeylerinden hemen kana karışıp, 30 ila 60 dakika arasında etkisini gösteriyor. Uzmanlara göre etkisi 6-10 saat arasında süren LSD, halisünasyona, algılama bozukluğuna sebep olup, kromozom yapısını bozarak genetik değişimlere yol açıyor.  Kokainden çok daha etkili olduğu biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X