Bursa’da intihara sürüklenen sektör!

CHP İl Kadın Kolları, pandemi döneminde sokak müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Bursa’da intihara sürüklenen sektör!

Hatice DAL
CHP İl Kadın Kolları, pandemi döneminde sokak müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Koronavirüs salgınında bir yılı geride kalırken büyük bir kesimin önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, “Pandemi öncesinde genellikle kayıt dışı çalışan müzisyenlerin yaşam koşulları bu süreçte daha da ağırlaştı. İşsiz kalan müzisyenler müzik aletlerini satarak geçinmeye çalıştılar. Ekonomik sorunlarla boğuşan müzisyenler intihara kadar sürüklendiler. Biz CHP olarak müzisyenlerimizin yanındayız ve sizlerin sesi olacağız” dedi.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA ZAMANI
CHP İl Başkanı İsmet Karaca da, “Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopuktur’ demiş. Şimdi ise pandemi de en ağır bedel ödeyen bir kesimde müzik sektöründeki kardeşlerimiz oldu. Şimdi toplumsal dayanışma zamanı” şeklinde konuştu. 450 gündür müzik sektörünün durduğunu dile getiren Müzisyen İlker Kanatsızkuş ise, ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve 112-113 müzisyenin intihar ettiğini söyledi.

Toplantının ardından sokak müzisyenleri grubu mini konser verdi.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. devler yardım edecegını belırttı inşallah yapar beklerız lakın kuduruklar nerde bır yangın feleketı varsa hucum suyla gıtseler amenna ateş gıden bır chp var Allah ıslah etsın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X