Bursa’da iplik fabrikasındaki yangın söndürüldü

Bursa’da iplik fabrikasında çıkan yangının itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu söndürüldüğü bildirildi.

Bursa’da iplik fabrikasındaki yangın söndürüldü

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün saat 12.00 sularında başlayan iplik fabrikasındaki yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Yangına, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin su tankerleri de dahil 45 araçla müdahale ettiğini belirten Doğan, “İstanbul’dan 4, Kocaeli’den 3, Eskişehir’den 2, Yalova’dan ise 1 adet itfaiye aracı takviye olarak geldi. Yangının ilk anından itibaren tüm ekiplerimizle yoğun şekilde çalıştık. Yangının diğer fabrikalara sıçramaması için büyük gayret gösterdik. Yoğun çalışmalar neticesinde de söndürdük” dedi.

 

ÇIKIŞ SEBEBİ İÇİN İNCELEME YAPILACAK

 

Doğan, yangının çıkış sebebinin ekipler tarafından yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacağını ifade ederek, kimyasal maddelerin de bulunduğu 3 bin metrekarelik fabrikaya aşırı miktarda depolama yapıldığını, yangının bu nedenle büyüdüğünü söyledi.

 

Bu arada, yangında iplik fabrikası tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, milyonlarca liralık maddi hasarın oluştuğu öğrenildi.

 

Ekipler fabrikada soğutma çalışmalarına devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X