Bursa’da iş dünyasının en gözde mekanlarından biri!

İş dünyasında bulunan insanlar öğünlerini çeşitlendirmek istiyorlar. Özellikle öğle yemeklerinde farklı restoranlar oldukça fazla rağbet görüyor.

Bursa’da iş dünyasının en gözde mekanlarından biri!

Bu farklı mekanlardan biri de Emay Cheese Makarnacısı… Karacabey’de açılan ilk makarnacı olma özelliğini taşıyan bu zarif restoranda fettucini makarnaları farklı soslarla servis ediliyor. Kurucu şef Emir Duran, 2008 yılından bu yana mutfakta ve oldukça lezzetli tabaklar hazırlıyor. Duran kendi açtığı hamurlar ile enfes fettucini makarnalar yapıyor. Çünkü kendisi de bu yemeği yemeyi çok seviyor.

7 yıl önce Karacabey’e yerleşen genç şef aynı zamanda Karacabey’deki Emay Coffe House’ın da işletmeciliğini yapıyor. Ünlü Tavacı Refik restoranında çalışarak deneyim kazanan Duran kendi işletmesini açma konusunda kendisini cesaretlendiren eski işvereni Refik Berber’e müteşekkir olduğunu belirtiyor. Sadece fettucini (ev eriştesi gibi) cinsinde makarna sunulan Emay Cheese restoranında soslar ise (pesto ve bolonez sosları) taptaze hazırlanıyor.

TALEP OLDUKÇA FAZLA…

İtalyan mutfak kültürünün leziz yansımalarından biri olan fettucini Bursa’nın 80.000 nüfuslu ilçesi Karacabey’de yoğun ilgi görüyor. Özellikle bölgedeki büyük fabrikaların yönetici ve çalışanları bu yemeği tatmak için Emay’da rezervasyon yaptırıyorlar. Yine doktorlar, mühendisler ve bankacılar da bu incelikli mekanın müşterilerinden.

100 YILLIK TARİHİ HANDA FETTUCİNİ KEYFİ

Osmanlı döneminde ticaret yapılan bir han olarak kullanılan pasajdaki işyerleri ta mamen kadın girişimcilerin işlet mesine tahsis edilmiş. Bursaİz mir yolunda bulunan Karacabey’de, Heykel Meydanı’nda bulunan Emay Cheese restoran renkli mekanı ve lezzetli fettucinileri ile lezzet avcılarını bekliyor. Merkezde (Heykel Meydanı) bulunan Emay Cheese parmesan peynirli taptaze makarnalarıyla Karacabeylilere akşam 19.00’a kadar makarna servisi yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X