Bursa’da işçi eyleminde gerginlik

Gemlik’te bir lojistik firmasında işten çıkarılan işçiler ile polis arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınan iki kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Bursa’da işçi eyleminde gerginlik

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik’te çalıştıkları işyerinden çıkarılan 30 kişi dün Gemlik’teki bir AVM önünde toplanarak açıklama yapmak istedi. Bunun üzerine bölgeye gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, OHAL kapsamında herhangi bir gösteriye izin verilmeyeceğini belirterek işçilere engel olmak istedi. Uyarıya rağmen eylemlerini sürdürmek isteyen işçilerle Emniyet ekipleri arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü. 

Bu sırada iki kişi gözaltına alınırken, yaşanan gerginliği CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yatıştırdı. Sarıbal, Emniyet yetkilileriyle görüşerek olayın sakinleşmesine yardım etti. Arbede sırasında gözaltına alınan kişilerin daha sonra yapılan görüşmeler sonucu serbest bırakıldığı öğrenildi. 

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal işçilerin muhatabının polis olmadığını, olayın yanlış anlamadan kaynaklandığını söyledi. Öte yandan Orhan Sarıbal tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Sarıbal’ın da olay sırasında gözaltına alınmak istendiği ancak tepki üzerine bırakıldığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X