Bursa’da işsizlik değil işçisizlik sorunu var

İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Tilki, buradaki konuşmasında Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO’nun mesleki eğitime büyük destek verdiğini belirtti.

Bursa’da işsizlik değil işçisizlik sorunu var

Tilki, “Bursa’da nitelikli personel ihtiyacı var. Bursa’da işçisizlik meselesini çözmek için uğraşıyoruz. İş-Kur olarak mesleki eğitim programları ve çeşitli organizasyonları düzenliyoruz. Bu konuda BTSO’nun desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Geçtiğimiz sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz ‘İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nda BTSO’nun katkılarını hiçbir zaman unutmayacağız. Bizlere desteğini hiç azaltmayan BTSO’ya teşekkür ederiz” dedi.

EKONOMİYE İVME GETİRDİK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş da, Bursa’nın Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. Kuş, Türkiye ekonomisinin can damarı şehirlerinden Bursa’ya yeni projeler kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Kamu kurumları ile ortak hareket ederek kent ekonomisine ivme getirdiklerini vurgulayan Kuş, Bursa iş dünyası için yeni hizmetlere imza atacaklarının altını çizdi.

GÜNEY MARMARA’DA İLK

Bursa’nın işsizlik oranı bakımından Türkiye ortalamasının altında olduğunu kaydeden Kuş, iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için çabaladıklarına dikkat çekti. İsmail Kuş, Bursa’da işsizlik değil, işçisizlik meselesi olduğunu belirterek “BTSO olarak işçisizlik meselesini çözmek için gayret ediyoruz. Bursalı KOBİ’lerimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için BUTGEM’de yeni eğitim programlarına imza attık. BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) hayata geçirdik. MESYEB de Güney Marmara’nın ilk merkezi konumunda yer alıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X