‘Bursa’da işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Bursa’nın işsizlik oranı bakımından Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

‘Bursa’da işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında’

İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, BTSO’yu ziyaret etti. Kasım Tilki, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener tarafından ağırlandı. Bursa’nın Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olduğunu belirten İsmail Kuş, Türkiye ekonomisinin can damarı şehirlerden Bursa’ya yeni projeler kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bursa’da kamu kurumları ile ortak hareket ederek kent ekonomisine ivme getirdiklerini açıklayan İsmail Kuş, iş dünyası için yeni hizmetlere imza atacaklarını vurguladı.

Bursa’nın işsizlik oranı bakımından Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden İsmail Kuş, iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için gayret ettiklerini vurguladı. BTSO olarak mesleki eğitim alanında BUTGEM’in önemli bir hazine olduğuna işaret eden İsmail Kuş, Bursa’da işsizlik değil, işçisizlik meselesi olduğunu anlattı. Sektörel analiz toplantılarında BTSO üyelerinin en çok nitelikli personel ihtiyacını ilettiğini belirten İsmail Kuş, “BTSO olarak işçisizlik meselesini çözmek için gayret ediyoruz. Bursalı KOBİ’lerimizin bu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için BUTGEM’de yeni eğitim programlarına imza attık. BEBKA’nın destekleriyle kapasitesini arttırdığımız BUTGEM, mesleki eğitime değer katmaya devam ediyor. Ayrıca Bursa’da nitelikli iş gücünü ve iş güvenliğini geliştirebilmek adına BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) hayata geçirdik. MESYEB de Güney Marmara’nın ilk merkezi konumunda yer alıyor” dedi.

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO’nun mesleki eğitime büyük destek verdiğini söyleyen İş-Kur İl Müdürü Kasım Tilki, “Bursa’da nitelikli personel ihtiyacı var. Bursa’da işçisizlik meselesini çözmek için uğraşıyoruz. İş-Kur olarak mesleki eğitim programları ve çeşitli organizasyonları düzenliyoruz. Bu konuda BTSO’nun desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Geçtiğimiz sene 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz ‘İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nda BTSO’nun katkılarını hiçbir zaman unutmayacağız. Bizlere desteğini hiç azaltmayan BTSO’ya teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X