Bursa’da ‘İstihdam Ofisleri’ açılıyor

Bursa’da, istihdam seferberliğine destek sağlamak amacıyla “İstihdam Ofisleri” kurulması için protokol imzalandı.

Bursa’da ‘İstihdam Ofisleri’ açılıyor

Valilik himayesinde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, kentin 3 ayrı bölgesinde “İstihdam Ofisleri” kurulacak.

BTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği hareketine destek veren BTSO öncülüğünde iş arayanların kendilerine uygun işe, işverenlerin ise nitelikli iş gücüne kolayca ulaşabilmesi için kentin 3 ayrı bölgesinde “İstihdam Ofisleri” açılmasını kapsayan protokol imzalandı.

Protokole, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen imza koydu.

BTSO’nun, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ana hizmet binası ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yerleşkesi binası ve Altıparmak ek hizmet binasında açılacak istihdam ofislerinde görevlendirilecek “İş ve Meslek Danışmanları” bu merkezlerde İŞKUR’a erişim, danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri verecek.

Açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Burkay, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu istihdam seferberliğine Bursa iş dünyamız yüksek düzeyde katkı sağlıyor. Geçtiğimiz ay düzenlediğimiz İstihdam Şurası’nda Bursa iş dünyası olarak koyduğumuz istihdam hedefine emin adımlarla yaklaşıyoruz. İŞKUR ile imzaladığımız protokol sayesinde açılacak İstihdam Ofislerimizde işveren ile iş arayanları aynı platformda buluşturacağız. İş dünyamızın destekleriyle Bursa, istihdam konusunda artan bir performans göstermeye devam ediyor.”

Bursa Valisi İzzettin Küçük de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde hayata geçen İstihdam Seferberliği’nde Bursa iş dünyasının üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını vurguladı.

Devletin istihdam noktasında tarihindeki en büyük destek ve teşvikleri vermesinin iş dünyasını motive ettiğini ifade eden Küçük, seferberlik kapsamında istihdama destek sağlayan tüm firmaları kutladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X