Bursa’da Jandarma göz açtırmadı

Bursa’da İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde geçen yıl meydana gelen 8 bin 433 olayın yüzde 94’ünün aydınlatıldığı ve bu olaylara karışan 7 bin 937 şüphelinin adli makamlara sevk edildiği bildirildi. Hırsızlık olaylarında da azalma olduğu kayded

Bursa’da Jandarma göz açtırmadı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın 2015 yılında yaptığı çalışmalar yazılı açıklama ile duyuruldu.


Açıklamada, jandarma sorumluluk bölgesinde geçen yıl meydana gelen 8 bin 433 olayın yüzde 94’ünün aydınlatıldığı ve bu olaylara karışan 7 bin 937 şüphelinin adli makamlara sevk edildiği belirtildi. 

Açıklamaya göre, aynı sürede, vatandaşların güvenlik ve huzuru için yapılan önleyici kolluk faaliyetleri kapsamında da terör, kaçakçılık, asayiş ile askeri suç ve kabahatlerden ülke genelinde aranan 2 bin 901 kişi yakalandı.

Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti uygulamaları kapsamında ise vatandaşların suçla mücadeleye aktif olarak katılmaları ile muhtemel olayların önlenmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla 606 toplantı düzenlenerek 10 bin 653 kişi bilgilendirildi. 

HIRSIZLIK OLAYLARI AZALDI 

Açıklamada, yürütülen etkin mücadele sonunda önceki yıla göre, boru hattından hırsızlık olaylarında yüzde 100, baz istasyonlarından hırsızlıkta yüzde 81, bağ, bahçe ve tarladan hırsızlık olaylarında yüzde 36, evden hırsızlık olaylarında yüzde 32, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 25 ve oto hırsızlığı olaylarında ise 22 azalma meydana geldiği ifade edildi. 

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ise 62 tabanca, 413 adet tabanca mühimmatı, 152 av tüfeği, 246 av tüfeği fişeği 51 adet kesici alet, 20 bin litre kaçak akaryakıt, 272 kilo 864 gram esrar türevi, 8 bin 242 kök hint keneviri, 9 bin 975 adet sentetik uyuşturucu hap, 51 gram sentetik kannabinoid, 18 bin 519 paket kaçak sifara, bin 270 litre kaçak üretilen alkollü içki, 460 sahte para, 12 bin adet sikke ve muhtelif tarihi eser, 203 adet kazı malzemesi ve 8 adet suçta kullanılan jeneratör ele geçirildi. 

ULUDAĞ’DA YARALI VE KAYBOLAN KİŞİLERE MÜDAHALE 

Açıklamada, Uludağ Millî Park Bölgesi’ne tatil veya spor amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde bulunmalarını sağlamak amacıyla, 2015 yılında meydana gelen 490 kaza sonucu yaralanma, mahsur kalma ve kaybolma olayında 517 kişiye jandarma arama kurtarma timi tarafından müdahale edildiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X