Bursa’da kaç konut dönüşüme giriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ile ilgili çok güzel hedeflerin olduğunu belirterek, “TOKİ’de 7 milyar yatırım değeri olan 22 bin sosyal konut projesini tamamladık. Yatırım değeri 785 milyon lira olan 2 bin 136 adet sosyal konut projemiz de devam etmektedir” dedi…

Bursa’da kaç konut dönüşüme giriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ile ilgili çok güzel hedeflerin olduğunu belirterek,

“81 ilimizde hemen hemen birçok önemli ilçesinde bu anlamda yapılması gerekenleri bir bir hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. 2012 yılında Cumhurbaşkanımızın başlattığı Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle her yıl 300 bin 5 yıl içinde 1 buçuk milyon konutu dönüşümü için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda birçok ilde vatandaşımızın bu noktada kangren olmuş birçok konu üzerinde çalışmalarımızı yürütmeye gayret gösteriyoruz. 1 buçuk milyon konut tamamlandı. Sosyal konutlarla birlikte 2 buçuk milyon konutta oturan yaklaşık 10 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Türkiye genelinde yatırım değeri 90 milyon TL olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutunda çalışmaları kararlı şekilde yürütülmektedir” dedi.

Bursa’ya son 19 yılda yaklaşık 55 milyar TL yatırım yapıldığının altını çizen Kurum,

“Bu yatırımları içinde vatandaşımızı ilgilendiren konular vardı. TOKİ’de 7 milyar yatırım değeri olan 22 bin sosyal konut projesini tamamladık. Yatırım değeri 785 milyon lira olan 2 bin 136 adet sosyal konut projemiz de devam etmektedir. Toplam alanı 680 bin metrekare olan 7 millet bahçesi hızla tamamlanırken, diğer taraftan İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 4 milyar 300 milyon tutarında 194 alt yapı projesini tamamladık ve hayata geçirdik. 1 buçuk milyarlık 9 tane alt yapı projesi de belediyelerimizle birlikte süratle devam etmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X