Bursa’da kaçak yapıya geçit yok

Osmangazi Belediyesi, görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan kaçak baraka, ahır ve gecekondulara yönelik operasyon düzenledi. Zabıtalar, kuluçkaya yatan tavukları yıkımdan zarar görmemeleri için sepet ve kutular içinde taşıdı.

Bursa’da kaçak yapıya geçit yok

Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinde vatandaşa ve kamuya ait arsalara kaçak olarak yapılan çadır, baraka ve ahırlar, zabıta, çevik kuvvet ve polis nezaretinde yıkıldı. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonda ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çevresinde kaçak olarak yapılan küçükbaş hayvan ahırlarının yıkımına başlandı. Ardından vatandaşların baraka şeklinde inşa ettikleri ve içerisinde hayvan kesimi yapıldığı belirlenen baraka yıkılırken, izinsiz kesim yaptığı belirlenen baraka sahibine de ceza kesildi.

Ardından Hamitler gelişim bölgesi çevresindeki boş arazilere ahır yaparak izinsiz koyun, keçi ve tavuk besleyen vatandaşın ahırları zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Yıkım öncesinde derme çatma yapılmış ahırdaki koyun ve tavuklar ekipler tarafından tahliye edildi. Ekipler, sepette kuluçkaya yatan tavukları taşıyarak yıkımdan zarar görmelerini önledi. Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerindeki yıkımlarda herhangi bir olay çıkmadı. 9 hayvan ahırı ile 30 civarında baraka ve çadır yıkıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X