Bursa’da kadın avukatın evine silahlı saldırı

Bursa’da bir grup avukat, Baro Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz’ın evinin dış bölümüne silahla ateş edildiği iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Bursa’da kadın avukatın evine silahlı saldırı

Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Adalet Sarayı bahçesinde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Canbaz’ın evine silahlı saldırıda bulunulduğunu öne sürdü.

Saldırının temel amacının, korunmaya muhtaç insanların yargısal ve savunma haklarını kısıtlamak, hatta yok etmek olduğunu belirten Demiröz, “Bu durum karşısında, kamuoyunu da Bursa Barosunun bu tavrının yanında yer almaya davet ediyoruz. Bu saldırının tetikçileri ve azmettiricileri kim olursa olsun, o şüphelilerin yargı önüne çıkması ve hak ettikleri cezaları almaları konusunda sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadesini kullandı.

 

Canbaz ise önceliklerinin adaletin tecellisini sağlamak olduğunu vurguladı. Bu eylemin, hiçbir şekilde kendilerini adaletin tecellisi için verdikleri mücadeleden döndürmeyeceğini anlatan Canbaz, şöyle konuştu:

 

“Bu hem bana hem de savunmaya karşı yapılmış bir saldırı. Olaylar, içinde iki mermi ve ‘bu senin ve kız için’ yazılı not bulunan tehdit içerikli zarfla başladı. Ertesi gün de evimin bulunduğu daire ve üst katı dışından taradılar. İki katta da kimsenin olmaması en büyük tesellimiz. Keşke olmasaydı ama sonucun hiçbir davamdan vazgeçmeme sebep olmayacağı ve hiçbir şekilde bu mücadeleden geri adım atmayacağımın bilinmesi gerekiyor. Yaşananların, son aldığım tecavüz mağduresinin davasından kaynaklandığından şüpheleniyorum. İfademi de bu yönde verdim.”

Canbaz, ilgili mercilerden koruma talebinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Grup, daha sonra dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X