Bursa’da ‘Kadın Öncelikli Vagon’ uygulaması

Burulaş Genel Müdürlüğü, kadın yolcuların daha rahat yolculuk yapmaları amacıyla ‘Kadın Öncelikli Vagon’ uygulaması başlattı.

Bursa’da ‘Kadın Öncelikli Vagon’ uygulaması

Vatandaşladan glen talip doğrultusunda böyle bir uygulama başlattıklarını belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Burada tabi ki bir zorlama şart koşma yok. İsteyen istediği vagona binebilir. 4’lü katarın en sonuncu vagonunu bu uygulamaya ayırdık. Şu anda sadece Otosansit İstasyonu’nda koyduğumuz uyarı levhasıyla bu uygulamaya başladık.” dedi.

‘BU VAGONA ERKEKLER BİNEMEZ DİYE BİR ŞEY YOK’

Birkaç gün içinde diğer istasyonlara bu tabelaların koyulacağını belirten Fidansoy, “Ancak bu vagona erkekler binemez diye bir şey yok. Kadınlar bu vagondan başka vagona binemez diye de bir şey yok. Her isteyen vatandaş her istediği vagona binebilir. Bu sadece tercih etmek isteyen bayanlar için geçerli olacak. Bu uygulamayı ayırımcılık olarak görmemek lazım. Sadece tercih etmek isteyen bayanlar bu vagonu kullanmak isterse kullanacak” diye konuştu.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X