Bursa’da kadınlara müjde!

Saat 22.00’den sonra kadınlar, belediye ve halk otobüslerinde durak harici istedikleri yerde inebilecek.

Bursa’da kadınlara müjde!

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediye Meclisi’ni Ocak ayı oturumunda, BURFAŞ’a 10 yıllığına verilen Kent Ormanı’nın tahsis süresi 20 yıla çıkarıldı. Ayrıca, BURFAŞ’a yapılacak yeni projelerle ilgili 20 milyon lira kredi kullanılması için yetki verildi.

Kent Ormanı’nı daha farklı bir konsepte sokmayı amaçlayan BURFAŞ, yerli ve yabancı turistleri çekecek olan projeler hayata geçirecek. Kent Ormanı’na Türkiye’nin en uzun hattına sahip olacak 2 kilometrelik bir Zıp Line hattı yapacak. Kent Ormanı’nda başlayacak olan hat Hüdavendigar Parkı’nda son bulacak. Zıp Line’ın son bulduğu noktada 18 metrelik bir kule bulunacak. Kent Ormanı’na yapılacak yenilikler bununla da bitmeyecek. 700 metre ile yine Türkiye’nin en uzun hattına sahip Dağ Treni de yapılacak. Ayrıca çocuklar ve gençler için de bir Macera Parkı da inşaa edilecek. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan bu projelerin maliyeti 10 milyon lira olacak. Projelerin 6 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Oturumda ayrıca, kadınların otobüslerde gece 22:00 ile 06:00 saatleri arasında, güzergahın dışına çıkmaksızın durağı beklemeden evlerine en yakın yerde inebilmelerine olanak sağlayan düzenleme oy birliği ile geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X