Bursa’da Kadir Gecesi coşkusu

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nde Bursalılar camileri doldurdu.

Bursa’da Kadir Gecesi coşkusu

Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla başta Ulucami, olmak üzere kentteki birçok camiye akın etti. İftardan sonra vatandaşlar, camilerde yoğun bir kalabalık eşliğinde teravih namazını kıldı.

 

Orucunu Orhangazi Parkı’nda ve Ulucami’nin avlusunda açan vatandaşlar, caminin girişinde ve şadırvanında uzun kuyruklar oluşturdu.Camilere sığmayan vatandaşlar avlu ve bahçelerde de teravih namazı kıldı. Camii çevresinde namaz kılacak yer bulamayan vatandaşlar ise diğer camilere akın etti. 

 

Namazını Ulu Camide kılan vatandaşlar kalabalık ve coşkudan dolayı Bursa’lı olmaktan gurur duyduklarını belirterek, ” Bin aydan hayırlı Kadir Gecesinde atalarımızın her taşını abdestli koyduğu Ulu Cami’de olmaktan çok mutluyuz. Buranın manevi havası bir başka güzel. Cemaat içeri sığmadı. Bir çok kişi yanlarında getirdikleri seccadelerde namaz kıldılar” dedi. Bunun yanı sıra Nakkaş Ali Paşa Mescidinde bulunan Sakal-ı Şerif’e de ziyaretçi akını oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X