Bursa’da kamu hastanelerindeki ilk organ nakli

Bursa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen ilk organ nakli sayesinde hayata tutunan Hacer Dişçiler, sağlığına kavuştu.

Bursa’da kamu hastanelerindeki ilk organ nakli

Yaklaşık 4 ay önce açılan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde beyin ölümü gerçekleşen erkek hastadan alınan böbrek, 10 gün önce 24 saat süren bir operasyonla Dişçiler’e (35) nakledildi.

Hastanenin “nefroloji” bölümünde, 6 yıldır takip edilen, bir yıldır da haftada 3 gün “hemodiyaliz” tedavisi gören Dişçiler, organ nakliyle hayata tutundu.

Dişçiler, hastanenin ek hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, nakilde emeği geçen tüm doktorlara ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Çok mutlu olduğunu dile getiren Dişçiler, “Allah, bu sevinci herkese yaşatsın. Ben, 5-6 yıl boyunca çok zor dönemler geçirdim, kolay bir şey değil. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmememiz lazım. Rabbim bir ışık veriyor. Nakilden sonra 10 gündür rahat uyuyorum. Halsizliğim ve yorgunluğum yok. İdrara çıkmak, gerçekten çok güzel bir şey. Sakın kimse isyan etmesin.” dedi.

“Böbrek naklini başarıyla gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz”

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da Bursa’nın organ bağışı konusunda Türkiye birincisi olduğunu belirtti.

Aşkın, 3-4 yıldır da organ nakli konusunda çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “Hekimlerimizi eğitime gönderdik, fiziki mekanları düzenledik ve gerekli tıbbi cihaz ihtiyaçlarını karşıladık. Böbrek nakli gerçekleştirilen Hacer Hanım, bizim ilk güzel ürünümüz oldu. Bu böbrek naklini başarıyla gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.” diye konuştu.

Toplantıda, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hüseyin Kaplan, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander, nakli gerçekleştiren ekipten Opr. Dr. Murat Öztürk ve Nefroloji Bölümü uzman doktorlarından Cuma Bülent Gül de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X