Bursa’da kanser taramalarında rekor

2016 yılında Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı 4 KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ile bir mobil mamografi aracıyla 85 bin 874 kanser taraması yapıldı.

Bursa’da kanser taramalarında rekor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, günümüzde önemli bir halk sağlığı olan kanserle ilgili Bursa’da başarılı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Erken teşhis için kanser taramalarının önemine dikkat çeken Dr. Akan, “Taramalar sayesinde kanseri erken teşhis edebilme ve hastayı hızlı bir şekilde tedaviye sevk etme şansımız artıyor. Bursa’da Halk Sağlığı bünyesinde faaliyet gösteren 4 KETEM birimi ve her ay bir ilçede hizmet veren mobil mamografi aracımızla tarama çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

2016 yılında birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında 85 bin 874 kişiye tarama yapıldığı bilgisini veren Dr. Akan, “40-69 yaş arası 32 bin 349 kadına meme kanseri taraması yapıldı ve bu taramalar sonucunda 36 vatandaşımızda meme kanseri tespit edildi. Aynı şekilde 30-65 yaş arası 28 bin 985 kadına rahim ağzı kanseri taraması yapılırken, 8 vatandaşımıza rahim ağzı kanseri teşhisi konuldu. 50-70 yaş arası 24 bin 540 kadın ve erkek kolon kanseri taramasından geçirilirken 1 vatandaşımızda kolon kanseri tespiti edildi” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X