Bursa’da kapatılan okulların tabelaları söküldü

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatma kararı alınan Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesi ve Özel Bursa Temel Lisesi’nin tabelalarını söktü.

Bursa’da kapatılan okulların tabelaları söküldü

Yayınlanan kanun hükmünde kararname kapsamında Türkiye genelinde FETÖ terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen 1043 özel öğretim kurumu kapatıldı. 

Yürütülen operasyonlar kapsamında ‘Gülen Cemaati’ okulları listesinde yer alan Osmangazi İlçesi sınırları içerisindeki Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesi ile Özel Bursa Temel Lisesi de Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mühürlendi.


Kapatılan iki okulun tabelaları Osmangazi Belediyesi tarafından gece saat 24.00’te sökülerek indirildi. Sökülen tabelaların yerine Türk bayrakları asıldı.


Tabelalar sökülürken, Fomara Meydanı’nda gösteri yapan vatandaşlar tezahüratlarla destek verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanı dolduran ve 9 gündür demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Gülen ve Darbeciler aleyhine sloganlar attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X