Bursa’da kar hayatı felç etti, otobüsler yolda kaldı!

Bursa’da kar hayatı felç etti. Buzlanma ve kar sebebiyle yolda kalan belediye otobüsleri trafiği felç etti, otobüsleri kurtarmak ise yolculara ve öğrencilere düştü.

Bursa’da kar hayatı felç etti, otobüsler yolda kaldı!

Bursa’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Belediye otobüsleri yüksek semtlere gidemedi. Yolda kalan otobüsler trafiği felç etti. Otobüsleri ittirmekse yolculara ve öğrencilere düştü. Duraklar otobüslerle dolarken, acelesi olanlar diğer araçları tercih etmek zorunda kaldı. Bazıları ise otobüslerin içinde çaresizce yolun açılmasını bekledi. Trafiğin tam öğrencilerin okul çıkış saatinde felç olması işleri daha da zorlaştırdı. Hınca hınç dolan duraklarda öğrenciler uzun süre otobüslerin gelmesini bekledi.

EKİPLER KARLA SAVAŞTI

Bu arada belediye ekipleri otobüslerin seferlerine devam edebilmesi için hummalı bir şekilde çalıştı. Bir yandan kar kürüyen, diğer yandan tuzlama yapan ekipler, adeta karla savaştı. Yolun açılmasının ardından otobüsler kontrollü olarak yoluna devam etti.

İşe gitmek için otobüse binmek istediğini, fakat hiçbir otobüsün çalışmadığını belirten Yasemin Tüysüz, “Ben şimdi ne yapacağım? Karın yağacağı belliydi. Neden tedbir alınmadı?” dedi.

Hastaneden çıkıp evine gitmek istediğini, fakat otobüsün yolda kalınca çerisiz yürümek zorunda kaldığını anlatan Mustafa Çevik ise, “Bir saattir yürüyorum. Üşüttüğüm için tedavi görmüştüm. Şimdi yine hasta olacağım” diye konuştu.

Yolda kalan otobüsün içinde bekleyen Orçun Misili ise, “Okuldan çıktım, eve gideceğim. Yolda kalan otobüsün hareket etmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Lise öğrencisi Sertap Çakır ise, uzun süredir otobüs beklediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“İstanbul gibi keşke Bursa’da da okullar tatil edilmiş olsaydı. Okulların kapanması için daha ne kadar kar yağması lazım? Otobüs bekliyoruz. Gelene kadar da beklemeye devam edeceğiz”.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X