Bursa’da karantinaya alınan köyde ilk taburcu

Keles’in karantinaya alınan Yazıbaşı Köyü’nde yaşayan Havva Er, 7 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Karantina altındaki köyüne giderken yaşadığı süreci anlatan Er, ‘Nefes almakta zorlandım. Çok tehlikeli bir hastalık’dedi.

Bursa’da karantinaya alınan köyde ilk taburcu

Valilik kararıyla vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle karantina altına alınan Yazıbaşı Köyü’nde 4 kişi koronavirüse yakalandı. Salgına yakalananlardan birisi de 58 yaşındaki Havva Er oldu. Er, kuru öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle Çekirge Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

Hastanede yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Er, 31 Mart’ta tedaviye alındı. 7 günün sonunda koronavirüsü yenen Havva Er, taburcu edildi. 3 gün tek kişilik odada tedavi gördüğünü belirten Havva Er, ‘Toplamda 7 gün tedavi gördüm. 8’inci günümde taburcu oldum. Hastalık ilk olarak öksürükle başladı. Kusmayla birlikte göğsümde sıkışma oldu. Öleceğimi zannettim. Ablamda da, erkek kardeşimde de virüs var. Ablam şu anda yoğun bakımdaVirüsün bize bir cenazeden bulaştığını düşünüyorum” diye konuştu.

“DIŞARI ÇIKMAYIN”

Hastalık sürecini anlatan Er, “Hastalandığımda ağrımayan yerim kalmadı. Bütün eklemlerimde, göğsümde ağrı oldu. Nefes almakta zorlandım. İçim yanıyor, dışım donuyordu. Şimdi köyüme dönüyorum. Jandarma ekipleri köyün girişinde beni bekliyormuş. İzin alınca köye gireceğim,14 gün karantinada kalacağım. Moralimi yüksek tutarak hastalığı yendiğimi düşünüyorum. Bu çok tehlikeli bir hastalık. Herkes kendine dikkat etsin. Ne olur herkes evine kapansın. Dışarı çıkmayın” ifadelerini kullandı.

ERZAK GÖTÜRDÜLER

Öte yandan 202 kişinin yaşadığı köyde karantina süreci devam ediyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu bölgede karantina tedbirlerinin uygulanacağını duyurmasıyla jandarma ekipleri tarafından köyün giriş çıkışları kapatıldı. Köye gelen tali yollara da toprak dökülerek araç girişi engellendi. Köyde yaşayan vatandaşlara ise jandarma ve Kızılay ekipleri tarafından erzak yardımı yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X