Bursa’da kardeş şehirler buluşması

Bursa Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından ‘Ardahan-Bursa kardeş şehirler buluşması’ gecesi düzenlendi.

Bursa’da kardeş şehirler buluşması

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy de katıldı. Karaloğlu, BUARDEF’in düzenlediği gecede Ardahanlılar ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bursa’nın göç alan, Ardahan’nın ise göç veren bir şehir olduğuna dikkat geçen Karaloğlu, “Bu kadar göç almanın hem avantajı, hem de dezavantajı var. Avantajı, Bursa bu göçlerle beraber Anadolu da ki bütün gelenekler ve örflerle kültürü çeşitliği bol bir hale gelmiştir. Bursa’ya gelmiş hemşehrilerimizin ikinci kuşak çocuklarının, kendi kültürlerini, örflerini ve adetlerini unutma riski de bu işin dezavantajıdır. Bu anlamda derneklere çok önemli görevler düşüyor. Her Ardahanlı hemşehrim çocuğunu da yanına alarak mutlaka Ardahan’a götürüp o mübarek toprakları çocuklarınıza sevdirin” dedi.

Ardahan Valisi Deniz ise, Bursa’da yaklaşık 100 bin Ardahanlının yaşadığını söyledi. Yıllar önce Ardahan’dan Bursa’ya iş ve aş için gelenlerin, şimdi iş veren olduklarını vurgulayan Deniz, “Bu insanları yürekten kutluyorum. Çünkü en güzel şey insanlara aş ve iş vermektir. Dünya da artık acımasız bir rekabet var. Kimse kimsenin göz yaşına bakmıyor. Ürettiğiniz kadar varsınız. Bugün Ardahanlı bazı arkadaşlarımızın tesislerini gezdim. Gerçekten katma değeri yüksek milyonlarca dolar ihracat yapan hemşehrilerimizi gördüm ve onlarla gurur duydum” diye konuştu.

Ayrıca geceye katılan misafirlere, Ardahan’ın yöresel yemeği kaz ikram edilip, ardında Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından plaket verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X