Bursa’da karne heyecanı

Bursa’da yaklaşık 587 bin öğrenci karne aldı. 16 günlük aranın ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Bursa’da karne heyecanı

HATİCE DAL

Türkiye’de 18 milyon, Bursa’da ise 586 bin 993 öğrenci ve 39 bin 870 öğretmen, yarıyıl tatiline girdi. TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde öğrencilerin heyecanına Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ortak oldu. Bu yıl birinci sınıfa başlayan minikler de karne heyecanı ilk kez yaşadı.

HEYECANA ORTAK OLDULAR

Bursa’da başarılı bir eğitim döneminin daha geride bırakıldığını belirten Vali Canbolat, “Ara tatil çocuklarımızın dinlenmesi, aileleri ile zaman geçirmesi için iyi bir fırsat. Çocuklarımıza dinlenmelerini, kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Veliler, çocuklarını şefkat ile karşılasınlar, karnelerde eksik görülen şeyleri kırık not gibi değerlendirmeyip onları geliştirilmesi gereken alanları olarak görsünler” dedi.

“ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN”

Milli Eğitim Müdürü Sabahatttin Dülger de, yoğun geçen bir dönemin ardından girilen yarı yıl tatilinin yeni döneme hazırlanmada çocuklar için bir nefeslenme süresi olduğunu hatırlattı. Dülger, velilere tatil boyunca çocuklarıyla vakit geçirmeye özen göstermeleri konusunda uyarılarda da bulundu. Dülger, çocukların göstereceği her türlü başarıda yanlarında yer almanın, geleceğe yönelik atacakları her adımda büyük bir güven ve inancı da beraberinde getireceğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE HAYVANAT BAHÇESİ ÜCRETSİZ

Karne alan çocukların heyecanına ortak olmanın mutluluk verdiğini dile getiren Alinur Aktaş da, karnedeki notların her zaman telafi edilebileceğini vurguladı. Öğrencilere bir müjde de veren Aktaş, “Tatil planınızı yaparken hayvanat bahçemize uğramayı unutmayın. Zürafadan kırmızı pandaya, penguenden beyaz gergedana kadar 140 türden yaklaşık bin 300 hayvanı, hayvanat bahçemizde görebilirsiniz. Karnesini getiren tüm öğrencilerimize ara yıl tatili boyunca ziyaret ücretsiz olacak. Tüm öğrencilerimizi Bursa Hayvanat Bahçemize bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X