Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Bursa-Ankara karayolunun Kestel ilçesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Barakfakih mevkisinde freni arızalanan 18 AA J361 dorse plakalı TIR, yolun karşı şeridine geçerek çok sayıda araca çarptı. Araçları sürükleyen TIR, güçlükle durabildi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Kazada Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu ve Semih Ural öldü, 21 kişi yaralandı. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Olay nedeniyle ulaşıma kapanan yolun Bursa’ya gidiş şeridi, Ankara istikametine ters yönden kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Bursa yönüne trafik ise alternatif yollardan sağlanıyor.

TIR hariç kazaya karışan araçlar, çekicilere yüklenerek götürüldü. Halen kapalı olan Ankara istikametinde bulunan TIR’ın kaldırılması için çalışmalar ise sürüyor.

“9 ağır yaralımız var”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, freni arızalanan TIR’ın kazaya neden olduğunu aktararak “9 ağır yaralımız var, diğerleri orta ve hafif. Şu anda yaralıların hepsine ulaşıldı ve hastanelere kaldırıldı. Kazaya 20 aracın karıştığını tespit ettik, yaralılar arasında TIR sürücüsü de var. Sağlık durumu iyi.” diye konuştu.

Kaza yerinde incelemeler yaptıklarını anlatan Canbolat, “Savcının incelemesinin ardından vefat eden vatandaşlarımızın cenazeleri de bölgeden kaldırıldı.” dedi.

Bu arada, TIR’ın çok sayıda araca çarparak karşı şeride geçmesi, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

TIR sürücüsü gözaltına alındı

Öte yandan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen ve Başsavcı Vekili Hasan Yalçın da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Olayın ardından Başsavcılıkça başlatılan kazayla ilgili soruşturma kapsamında, hafif yaralanan TIR sürücüsü F.E. tedavisinin ardından Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Soruşturmanın sürdürüldüğü, TIR’ın bağlı olduğu şirket yöneticisinin de ifadesine başvurulabileceği, olayda ihmalinin bulunup bulunmadığının araştırılacağı bildirildi.

Ağır yaralılardan biri hastanede öldü

Ayrıca Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağır yaralı olarak getirilen ve ameliyata alınan Recep Göler de yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Böylece ölü sayısı 4’e çıktı.

Olay yerinde hayatını kaybeden Semih Ural’ın da doğum gününün yarın olduğu öğrenildi.

58a16b39 04ea 4a03 a3bc 14ccd139b00f

b88edda3 0b8b 4ee7 9226 a7ec4563d5e7

a9d09505 d77c 442d b7fe c8e976d494b2

f005e205 e8b6 408f b27c 7a6f16e901ab

692b06f4 acde 4d99 bee9 c21ae84d1d0e

Bursa-Ankara karayolunun Kestel ilçesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında

Avatar Seç KAPAT
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademik ve idari personelinden oluşan Halk
Sıradaki Haber Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Halk Oyunları Grubu’ndan bir ilk!